Anna Schweizer (Cello & Alexander Techniek)

 

Mijn naam is Anna Schweizer en ik ben geboren in Wenen. Toen ik klein was wilde ik celliste of actrice of zangeres worden. Uiteindelijk koos ik voor de cello. Dit heb ik dan ook gestudeerd aan het Conservatorium.Het leuke aan les geven bij Ceres is dat er vanuit alle kamers muziek klinkt, het pand leeft, je hoort er veel verschillende instrumenten en zang en er heerst een gezellige sfeer.  Het is fantastisch als leerlingen gemotiveerd zijn en plezier hebben. Als ze niet willen oefenen vind ik dat en beetje jammer.

Ik houd van heel veel verschillende soorten muziek, van barokmuziek tot moderne muziek en van lichte muziek tot klassieke muziek, toch een grote liefde blijft de muziek van Johann Sebastian Bach.Het mooie aan cello vind ik de sonore klank. Ook al speel ik al jaren op dit instrument, blijft het een zoektocht naar nog meer schoonheid en expressie in het spel.  

Naast mijn lespraktijk speel ik veel kamermuziek en ook in grotere orkesten. Ik speel dan soms op barokcello met darmsnaren zo als ze dat vroeger deden en soms op de 'moderne' cello. Ook bespeel ik de 'cello piccolo' die heeft nog een extra hoge snaar.

Verder ben ik docente in de Alexander techniek, daarmee leer je overbodige spanningen te voorkomen en kan je dus vrijer en lichter leven en musiceren.

Een mooie uitspraak over muziek is 'Het belangrijkste van de muziek staat niet in de noten', (Gustav Mahler)

 Mijn websites zijn www.annaschweizer.nl en www.utrechtalexandertechniek.nl