Mascha Hoogendoorn (Klarinet)

Mijn naam is Mascha Hoogendoorn. Ik ben geboren op 12 december 1968 in Den Haag. Toen ik klein was wilde ik altijd matroos worden, of dierenarts, of jockey! Maar ik werd dus klarinettist! Na de basisschool in Den Haag verhuisden we naar Groningen waar ik het VWO deed. Daarna ging ik weer terug naar Den Haag om daar aan het Koninklijk Conservatorium klarinet en basklarinet te studeren. Ik ben – zoals zoveel kinderen – begonnen op de blokfluit. Toen ik na een poosje eindelijk een "echt instrument" mocht kiezen, wist ik het meteen: de klarinet! Zoveel stoerder dan blokfluit, met al die zilveren klepjes en dat coole geluid. Ik geef les in bes-klarinet, maar ik speel ook es-klarinet, bas-klarinet, saxofoon en een beetje dwarsfluit. Deze instrumenten komen vaak voor in de musicals waar ik in speel. Wat ik niet speel, maar wel graag onder de knie zou willen krijgen is de cello.

Het leukste aan lesgeven bij Ceres vind ik het mooie huis, de gezellige sfeer, en de voorspeel-concerten waar van alles wat te horen is. Ik word altijd blij als leerlingen een liedje hebben bedacht. Maar als ze nooit thuis oefenen word ik wel een beetje verdrietig. Zelf houd ik van zoveel soorten muziek, dat verschilt per dag en per bui.

De mooiste uitspraak die ik over muziek heb gehoord is "Speel niet wat er staat, maar speel wat er niet staat" van Miles Davis.