Mirthe Bron (Zang)

Mijn naam is Mirthe Bron. Ik ben geboren in Utrecht. Toen ik klein was wilde ik altijd ballerina worden. Maar ik werd zangeres. Na de basisschool ging ik naar het St. Bonifatiuscollege en daarna naar de Musicalopleiding van de Fontys hogeschool voor de kunsten Tilburg. Ik kreeg belangstelling voor muziek toen ik nog in de baarmoeder zat. Dat kwam omdat mijn moeder naar Queen luisterde. Het eerste instrument dat ik bespeelde was een piano. Ik geef les in zang maar ik kan ook redelijk goed overweg met een piano. Een instrument dat ik niet kan bespelen, maar dat ik wel graag onder de knie zou krijgen is drums of bas.

Het leukste aan les geven bij Ceres vind ik de leerlingen, de kinderen, de locatie, JJ en Marianne, het kabaal van de bandjes en Storm. Het moeilijkste is de klok. Ik word altijd blij als ik leerlingen over hun angsten, drempels, bergen en andere opstakels heen kan helpen. Maar als ze zingen niet leuk vinden word ik erg verdrietig. Zelf houd ik het meeste van pop, rock, jazz, kleinkunst, musical, franse en soul muziek. Het mooiste aan zingen vind ik; "Zingen maakt gelukkig, je wordt er zelf vrolijker van en je kan anderen troosten, opvrolijken, verwonderen, verbazen en zelfs aan het lachen maken". Ook al speel ik al jaren op dit instrument, toch heb ik nog altijd moeite met klassiek zingen. Als ik vandaag word gebeld dat ik morgen op kan treden in het Sportpaleis van Antwerpen dan zeg ik onmiddellijk JAAA omdat het me een geweldige ervaring lijkt om zo'n massa toe te mogen zingen. Als ik zelf optreed voor publiek ben ik altijd erg blij en opgetogen omdat ik mijn liedjes en mijn grote liefde kan delen met de mensen. Als ik een van mijn leerlingen op zie treden dan ben ik stiekem heel erg trots. Mijn favoriete zanger is Freddie Mercury omdat wanneer hij zingt je dat in elke vezel voelt.

Het mooiste liedje vind ik op dit moment; "Here's to life" in de versie van Shirley Horn of "Innuendo" van Queen of "Allenig" van Daniel Lohues of, of, of..... De mooiste uitspraak die ik ooit over muziek heb gelezen is; "Wie zingt verjaagd zijn demonen".

Mijn website is www.mirthebron.nl