Ferdi Schaap (Drums)

Mijn naam is Ferdi Schaap. Ik ben geboren op 22 februari 1984 in Den Haag, opgegroeid in Zoetermeer. Toen ik klein was had ik nog geen idee wat ik wilde worden. Mijn vader was politieagent, dus dat leek me ook wel wat, mijn moeder is lerares in het basisonderwijs en dat leek me ook wel leuk. Pas toen ik op de middelbare school voor het eerst achter een drumstel mocht zitten wist ik het: dit is het aller leukste om te doen. Vrij laat begonnen dus, maar zeker niet te laat. Na de middelbare school heb ik aan het conservatorium van Utrecht mijn diploma behaald.

Door mijn ervaring in diverse band heb ik het plezier van het zingen ontdekt. Nu zing ik al drummend mee in drie bands (Number Nine, Reddish en MUS) en verzorg ik de drumpartijen bij Lightwires.

Een instrument dat ik niet beheers, maar wel graag zou willen kunnen is basgitaar.


Het leukste aan lesgeven bij Ceres is de liefde voor muziek en de enthousiaste leerlingen. Ik wordt er heel blij van als ik mijn leerlingen het plezier van muziek maken mee kan geven, dat ik zelf ook altijd heb. Als een leerling niet kan komen, wordt ik heel verdrietig.
Mijn muzikale smaak is heel breed, dus ik vind het moeilijk om een favoriete artiest te noemen. Als de muziek een goede groove heeft, een mooie sfeer creëert of een lekkere energie heeft, vind ik dat het mooist. Of dat nu Pop/ Rock, Jazz of Funk is, maakt me niet uit. Het mooiste aan drums is dat je met je hele lijf muziek maakt. Als ik vandaag gebeld wordt dat ik morgen op kan treden in Paradiso, zeg ik meteen JA! Dat podium is een die nog op de verlanglijst staat. Als ik zelf een optreden heb ben ik altijd heel enthousiast. Dan denk ik: hier doe ik het voor. Een leerling zien optreden maakt me heel trots.

De mooiste uitspraak over muziek vind ik: “het maakt niet uit wat je speelt, maar hoe je het speelt.”