Jan Jacob Zegel (Drums & Marimba)

Mijn naam is Jan-Jacob Zegel. Ik ben geboren op Texel op 24 maart 1969. Toen ik klein was wilde ik altijd brandweerman of voetballer worden. Typisch jongetje. Maar ik werd drummer. Ook niet slecht. Na de basisschool ging ik naar het VWO en daarna naar het conservatorium waar ik Klassiek Slagwerk studeerde. Ik kreeg belangstelling voor muziek toen ik een jaar of 5 was. Dat kwam, omdat ik voor m'n verjaardag een kinderdrumstel (zo eentje van de Bart Smit) had gekregen en 'dag Zuster Ursula' van Rob de Nijs op de pick up helemaal grijs draaide. Het eerste echte instrument dat ik bespeelde was een blokfluit. Verplicht instrument als je naar de muziekschool ging. Ik geef nu les in drums en marimba, maar ik kan ook redelijk goed overweg met een piano, gitaar, basgitaar en nog een paar andere geluiden. Een instrument dat ik niet kan bespelen, maar dat ik wel graag onder de knie zou krijgen is cello.

Het leukste aan les geven bij Ceres vind ik het gebouw en de mensen die er komen. Ik word altijd blij als leerlingen lekker enthousiast muziek willen maken. Maar als ze niet op komen dagen word ik erg verdrietig. Zelf houd ik het meeste van pop/rock muziek (ook wel klassiek, hoor!) Het mooiste aan marimba vind ik dat je het instrument met 4 stokken kunt bespelen. Het mooiste aan drums is dat je soms ook lekker even kunt 'rammen'. Als ik vandaag word gebeld dat ik morgen op kan treden in Paradiso dan zeg ik onmiddellijk JA, omdat ik dat een te gekke zaal vind. Als ik zelf optreed voor publiek ben ik altijd erg blij, maar ook nerveus, omdat ik wel graag alles heel goed wil doen. En dat lukt natuurlijk niet altijd. Als ik een van mijn leerlingen op zie treden dan ben ik supertrots.

Mijn favoriete band is The Beatles, omdat ze als eerste band hun liedjes zelf schreven en uitvoerden. Het mooiste liedje vind ik op dit moment en morgen ook nog "Maybe I'm amazed" van Paul McCartney. De mooiste uitspraak die ik ooit over muziek heb gehoord is: Het spelen van rusten maakt mooie muziek.