Michel Pagie (Piano - Licht)

 Mijn naam is Michel Pagie. Toen ik een instrument mocht kiezen was dat meteen duidelijk dat het piano moest worden. Dat glanzende instrument met die vele toetsen en en betoverende klank maakte grote indruk. Op de middelbare school heb ik voor het eerst in een bandje gespeeld en ervaren wat samenspelen bij je los kan maken. Daarna heb ik piano op het Hilversum’s Conservatorium afdeling lichte muziek gestudeerd.

Het leuke aan les geven bij Ceres is dat het een broeinest van muziek is. Ik geniet van alle klanken die je in het  pand kunt horen.  
Ik word altijd blij als leerlingen plezier krijgen in het avontuur van muziek maken. Zelf houd ik van veel stijlen, maar jazz en fusion springen er voor mij vaak uit. Het mooiste aan piano vind ik de veelzijdigheid van het instrument.
Ik vind het geweldig om mijn ervaring als zanger-pianist door te geven en zangers op weg te helpen om zich te leren begeleiden.
Een mooie uitspraak over muziek is : De stiltes tussen de noten zijn minstens zo belangrijk als de noten zelf.

Ik werk ook als bandcoach op een theater-muziekwerkplaats voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Daar heb ik geleerd goed te kijken en te luisteren naar wat mensen nodig hebben om zich thuis in de muziek te voelen.Ik ben ook werkzaam als toetsenist-zanger, componist in  verschillende projecten.