Mirthe Bron (Zang)

Mirthe Bron is geboren in Utrecht, na de middelbare school verhuisde zij naar Tilburg waar zij de opleiding Musicaltheater aan de Fontys hogeschool voor de kunsten volgde. Na haar afstuderen speelde zij in de musical Doornroosje van Studio 100. Zij besloot verder te studeren aan de Koningstheateracademie in den Bosch, daar ontwikkelde zij haar schrijftalent en kleinkunst-kant.

Mirthe heeft master zang gestudeerd aan het Conservatorium van Utrecht. Zij laat zich geregeld bijscholen in oa EVTS en CVT techniek.

Zij kreeg al vroeg belangstelling voor muziek, als kind danste zij graag, speelde piano. Haar pianoleraar ontdekte dat ze ook kon zingen en stimuleerde haar om zichzelf te begeleiden tijdens de lessen. Op dit moment  werkt Mirthe als freelance zangeres en actrice. Zij treed regelmatig op in de meest uiteenlopende muziek/theaterproducties.

Over lesgeven bij Ceres:

Het leukste aan les geven bij Ceres vind ik de leerlingen, de sfeer en de locatie; het voelt echt als ene soort tweede thuis. Het moeilijkste is de klok, ik probeer er niet op te letten maar de tijd gaat altijd te snel.

Zelf houd ik het meeste van pop, rock, jazz, kleinkunst en musical muziek. Het mooiste aan zingen vind ik; "Zingen maakt gelukkig, je wordt er zelf vrolijker van en je kan anderen troosten, opvrolijken, verwonderen, verbazen en zelfs aan het lachen maken". Als ik een van mijn leerlingen op zie treden dan ben ik stiekem heel erg trots. Ik vind het fantastisch om een leerling te zien groeien met alle mooie maar ook de moeilijke moment waar dat soms mee gepaard gaat.

Mijn favoriete zanger is Freddie Mercury omdat wanneer hij zingt je dat in elke vezel voelt.

Website: www.mirthebron.nl