Pepijn van Dorst (Gitaar - Akoestisch & Elektrisch)

Mijn naam is Pepijn van Dorst. Ik kreeg belangstelling voor muziek toen ik een gitaar in mijn handen kreeg en ik ineens liedjes kon spelen, die ik kende. Mijn eerste liedje, dat ik kon spelen was Heart of gold van Neil Young! Ik geef nu les in acoustische en electrische gitaar. Een instrument, dat ik niet kan bespelen, maar dat ik wel graag onder de knie zou krijgen, is saxofoon of trompet. Maar gitaarspelen blijft zo boeiend, dat ik er voorlopig nog niet op uitgekeken ben.

Het leukste aan les geven bij Ceres, vind ik de enthousiaste leerlingen. Ik word altijd blij als leerlingen iets kunnen, wat ze daarvoor nog niet konden. Zelf houd ik het meeste van muziek die onvoorspelbaar is, en je aandacht vasthoudt. Het mooiste aan gitaarspelen vind ik dat je uit 1 instrument zo veel verschillende klanken kunt halen. Als ik zelf optreed voor publiek vind ik het leuk om zo te spelen, dat mensen steeds weer benieuwd zijn naar de volgende noot. Als ik een van mijn leerlingen op zie treden dan ben ik soms zelf ook een beetje zenuwachtig (haha).

Mijn favoriete band is Pink Floyd, omdat ze nog zo onbekend zijn. De mooiste uitspraak die ik ooit gehoord heb is: muziek is 20% inspiratie en 80% transpiratie, en omgekeerd!

Mijn website is: www.musiconmotion.nl