Tijn van der Sanden (klassiek, flamenco, pop & jazz gitaar)

Tijn van der Sanden, geboren in 1989, begon op 7 jarige leeftijd met elektriscge gitaarlessen bij Frank Bogers in Eindhoven ( CPJ). In 2005 ding hij lessen volgen in het voorbereidend jaar aan het conservatorium van Tilburg o.l.v. Hein Sanderink. Ondanks de inspirerende lessen koos hij ervoor om door te studeren aan het conservatorium van Amsterdam, waar er een kans was om in het tweede jaar Flamenco als minor te kiezen. Hij kreeg hoofdvak lessen va Lydia Kennedy en de flamencogitaar-lessen van Eric Vaarzon Morel. In het NJGO ( nederlands jteugd gitaar orkest) speelde hij 5 jaar lang en trad daarmee op in Zwitserland en Nederland.

In 2011 studeerde bij af aan het Conservatorium van Amsterdam en vervolgde zijn studie in Seville, Spanje. Bij de Fundacion Christiana Heeren kreeg hij dagelijks techniek, zang en begeleidingslessen en volgde de theorie- en geschiedenislessen. 

In 2013 begeleidde Tijn lessen aan flamenco dansschoo "El Candil"te Eindhoven. Hij verzorgde de muziek voor een documentaire begeleidde Brechtje Kat ( zangeres, kleinkunst-theater) in haar promotie voor de show "Vaarland"

Momenteel speelt hij met Jessica Achten ( danseres) in het flamenco-duo "Encuentros" en heeft hij sinds januari 2015 zijn eigen gitaarschool in Eindhoven.